Nationale Tuigpaardendag: Zaterdag 13 augustus 2016

De Nationale Tuigpaardendag staat al jaren als hét Tuigpaardenfeest van het Jaar in de agenda van alle tuigpaardliefhebbers. Nog steeds is de Nationale Tuigpaardendag de drukst bezochte dag van de KWPN Kampioenschappen. Een bijzonder smakelijk recept dat staat als een huis met ieder jaar een paar nieuwe ingrediënten.

Programma
Allereerst is de Nationale Tuigpaardendag de finale van het merriekeuringsseizoen. De allerbeste merries van de Centrale Keuringen worden afgevaardigd naar de Tuigpaardendag. Naast het verdelen van de nationale titels voor tweejarige merries, driejarige merries en de keur- en elitemerries, verschijnen ook de tweejarige hengsten en dit jaar ook de tuigpaardveulens in de baan in hun strijd om de hoogste eer.

Verder wordt de dag opgeluisterd met veel sport. Zo worden de Tuigpaard Fokker van het Jaar en het Tuigpaard van het Jaar gehuldigd.

Andere hoogtepunten zijn de aangespannen rubrieken voor merries, het KWPN Kampioenschap tuigpaarden gereden door junioren, de strijd tussen de goedgekeurde hengsten om de Manno Trofee en de Finale der Nationale, waarin gestreden wordt om de titel Topsportmerrie van het Jaar om de Greet Bergstra Bokaal.

Sinds 2014 strijden de cracks uit zowel de nationale als de regionale ereklasse om de Renovo Schaal. Een unieke wedstrijd van toppers die op de Nationale Tuigpaardendag niet mogen ontbreken. Ook vindt de Nationale Tuigpaardveulenveiling plaats.

Klik hier voor het tijdschema (onder voorbehoud)

Inschrijving
Voor alle rubrieken geldt dat de paarden op naam van de geregistreerde dienen te staan en dat de geregistreerde lid is van het KWPN. Klik hier voor het inschrijfformulier. Ook is inschrijven voor de Egbert Emmink Bokaal voor driejarige tuigpaarden nog steeds mogelijk middels het inschrijfformulier.

Supporter
De Nationale Tuigpaardendag kent een fantastische club vaste sponsoren die de dag al jaren ondersteunen. Daarnaast mochten wij de afgelopen jaren reeds veel supporters begroeten. U bent voor € 175,- supporter van de Tuigpaardendag. Daarvoor kunnen twee personen, vanaf een comfortabele gereserveerde plaats op de gastentribune, het programma volgen en zorgen voor extra ondersteuning.

Sponsoring
Al vanaf de allereerste editie van de Nationale Tuigpaardendag is gewerkt met vrijwilligers die kosteloos hun medewerking verlenen. In combinatie met de onvoorwaardelijke steun van onze sponsoren is het mogelijk om fantastische ereprijzen uit te reiken. Het totale pakket aan ereprijzen inclusief prijzengeld is qua omvang zeker uniek te noemen. Zo wordt er dit jaar onder andere een houten tuinset beschikbaar gesteld door Toon van Doorn, die wordt verloot onder alle betalende bezoekers van de Tuigpaardendag.

Ter gelegenheid van 20 jaar Nationale Tuigpaardendag is de Fokkerspremiepot in het leven geroepen. Zonder fokkers zijn we nergens, vandaar dat we premies beschikbaar stellen voor de fokkers van de merries die zich weten te selecteren voor de Finale der Nationale. Indien u dit initiatief wenst te steunen, willen wij u vragen om € 25,- of € 50,- (meer mag natuurlijk ook) in deze premiepot te storten. Iedereen die een bijdrage aan deze premiepot heeft geleverd zal op een speciale pagina in het programmaboek worden vermeld en ook tijdens het evenement zelf zal uw ondersteuning kenbaar worden gemaakt.

Er zijn verschillende mogelijkheden om de Nationale Tuigpaardendag te steunen. Deze mogelijkheden kunt u hier terugvinden: Sponsormogelijkheden Nationale Tuigpaardendag.

Informatie
Voor alle vragen over de Nationale Tuigpaardendag kunt u terecht bij Irene van der Peijl (0341-255582 – peijl@kwpn.nl) of Karin Karlas (0341-255567 – karlas@kwpn.nl).

Foto: Gea Veenstra