FB hendriksenFokker van het Jaar worden is natuurlijk altijd een bijzonder moment. Jarenlang werk je daar als fokker naar toe, maar slechts een enkeling lukt het om daadwerkelijk deze titel te verwerven. Dit jaar is Marianne Hendriksen uitgeroepen tot Fokker van het Jaar richting dressuur . Zij is onder meer de fokker van de KWPN-hengst Amazing Star en het olympiadepaard GLOCK’s Undercover N.O.P .

Gepresenteerd werden drie paarden uit haar stam, ondermeer de aangewezen Davino V.O.D.-zoon Incognito, een hengst die komend najaar waarschijnlijk in het verrichtingsonderzoek loopt. Incognito is een stamgenoot van de KWPN-hengst Amazing Star (Flemmingh uit Thaliavrouwe ster pref v. Ferro). Amazing Star stond vijfde in de kampioenskeuring tijdens de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch en werd als vijfjarige gehuldigd als Pavo Cup-winnaar. Momenteel loopt de hengst Lichte Tour in Japan.

Faam
In de fokkerij maakt Amazing Star faam met de in Westfalen goedgekeurde Goldberg en de KWPN-hengst Five Star
 die recent een zilveren medaille haalde op het WK Jonge Dressuurpaarden. Daarnaast  staat de fokkerij van Marianne Hendriksen voor een fors aantal getalenteerde sportpaarden, waaronder het Grand Prix-paard DUPP Zhivago (v. Flemmingh), het Intermediaire II-paard Rising Star (v.Krack C) en het Lichte Tour-paard Untouchable (v. Ferro).

GJ voor KWPN

Agenda

KWPN Kampioenschappen, Ermelo Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website