Twaalf springveulens mochten vanmiddag terugkomen voor de kampioenskeuring. Voor de vierde keer op rij levert Etoulon VDL de kampioen. Het merrieveulen Larusa H (uit Farusa ster v.Indoctro) van A.J. Hazenberg uit Opende werd gekroond als kampioene. Net als haar halfbroers en-zussen van voorgaande edities was de Etoulon-dochter een modern veulen met veel bloed en staat ze goed in het springpaarden type. Ze bleef daarmee Laconique (v.Zirocco Blue VDL uit Wanique ster v.Indoctro) voor. De heer Noordhuis uit Wijster fokte in totaal drie veulens in deze kampioensronde. Naast de reservekampioen komen ook de nummer 3 en 5 uit zijn stallen. Lord of the Rings (v.Glenfiddich uit Ficalien ster v.Baltic) werd door de jury een erg atletisch veulen genoemd en kwam zo op de derde plek.

Succes voor VDL Stud
Dit betekende wederom succes voor VDL Stud, die in de gehele top-6 nakomelingen zien staan van hun hengsten. Wiepke vliegt dit weekend naar Rio, maar wilde de ontknoping van de KWPN Kampioenschappen niet missen: “Ja dit is fantastisch, Etoulon VDL weer vooraan en zes veulens van onze hengsten in de kampioenskeuring. We kunnen niet anders dan super tevreden zijn, maar uiteindelijk is het allemaal de prestaties van onze fokkers. Dus voor alle fokkers in deze prestigieuze finale: van harte gefeliciteerd!”

Lees verder in de In De Strengen
Een uitgebreid verslag vindt u in aankomende editie van de In de Strengen die op 19 augustus verschijnt.

Uitslag

AW voor KWPN

Agenda

KWPN Kampioenschappen, Ermelo Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website