FB ItsagirlNadat ze al tot kampioene was uitgeroepen van de Centrale Keuring van Friesland, greep de zeer complete Etoulon VDL-dochter It’s A Girl GR van de VDL Stud zojuist de kampioenstitel op de Nationale Merriekeuring bij de springmerries. Dochters van Don Diablo HX en Arezzo VDL maakten de sterke top-drie compleet.

De door Theo Griffioen gefokte Etoulon VDL-dochter It’s A Girl GR (uit Purple G keur sport-spr v.Indoctro) van de VDL Stud liet net als in Friesland een overtuigende groep merries achter zich. “It’s a Girl GR heeft het allemaal: een heel aansprekend, rijtypisch en langgelijnd model en ontegenzeggelijke springkwaliteiten. Ze liet bij het vrij springen vanochtend een hele constante verrichting zien waarbij ze met zowel haar reflexen, lichaamsgebruik als vermogen wist te overtuigen”, loofde juryvoorzitter Cor Loeffen de kersverse NMK-kampioen. Daarmee leverde Etoulon VDL zijn tweede kampioen vandaag, aangezien hij ook al vader is van het Nationale kampioensveulen.

Charmante Irmette Balia PJ
De meeste weerstand wist de Limburgse keuringskampioen te bieden, de zeer charmante Don Diablo HX-dochter Irmette Balia PJ (uit Elite Balia PJ ster v.Ustinov, fokkers Peter Jasper, Mareille Hoenjet-Jaspers en Toon Jaspers uit Panningen/Leende) van Stal Hendrix. “Deze Don Diablo HX-dochter beschikt over heel veel merrieopdruk en wist bij het vrij springen te overtuigen met haar zeer goede techniek en reflexen.”

Geen commentaar
De best springende merrie eindigde als derde. De Arezzo VDL-dochter Ialba VDL (uit Ealba VDL ster v.Zavall VDL) van fokker VDL Stud was een ware sensatie op het hout. “Als het hier een vrijspringenwedstrijd betrof, had deze merrie zeker gewonnen. Ze liet een fenomenale verrichting zien en we hadden werkelijk geen enkel commentaar. Op elk onderdeel wist ze een verbluffende indruk te maken, zowel met haar reflexen, techniek als vermogen. In haar model had ze wat langgelijnder mogen zijn om nog hoger te eindigen.”

JS voor KWPN

Agenda

KWPN Kampioenschappen, Ermelo Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website