Met 90 punten voor exterieur en IBOP van 83 punten behoorde de sterk gemodelleerde Hymette (v.Berlin) van Johan Regterschot al tot de favorieten voor de NMK-titel bij de keur- en elitemerries in de springrichting. Ze maakte de verwachtingen helemaal waar.

Tien merries namen deel aan het eerste kampioenschap van de dag. Merries die zich stuk voor stuk hebben bewezen in de sport en/of aanlegtesten. De vierjarige elite IBOP-spr merrie Hymette (Berlin uit Violette elite sport-spr pref prest v.Indoctro, fokker Cees de Dreu uit Hummelo)

Hymette (v.Berlin)

Hymette (v.Berlin)

van Johan Regterschot uit Heerde bleek een maatje te groot voor haar concurrentie. Die voorsprong dankt ze aan haar aansprekende en grootramige model, prachtige cijferlijst in de IBOP en gemakkelijke bewegingsvorm. “Hymette is een scherpe en goed gemodelleerde merrie. Ze is heel rijtypisch, heeft zich onder het zadel al goed laten zien in de IBOP en was vandaag de meest complete merrie”, sprak juryvoorzitter Cor Loeffen. Op de Centrale Keuring van Gelderland werd ze als tweede geplaatst achter de NMK-kampioene van vorig jaar: Hunanita elite IBOP-spr (Charisma uit Unanita ster prok v.Odermus R) van fokker Joop van Wessel. Nu wisselden ze stuivertje, al was het wel een close finish. “Deze merrie beschikt over eveneens een heel goed model en veel merrieuitstraling. Ze draaft met veel gemak en lichtvoetigheid.” De correct gemodelleerde, rassige Ustinov-dochter Eulanda elite (uit Ulanda ster pref prest v.Ircolando, fokker P.A. Wouters uit Knegsel) maakte de top-drie compleet. Zij heeft twee winstpunten in het Z-springen.

 

Bekijk hier de totale uitslagen

 

Foto rechts Hippofoto

JS voor KWPN

Agenda

KWPN Kampioenschappen, Ermelo Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website