Iveniz Texel2De meest imponerende 13 driejarige dressuurmerries zorgden voor een schitterende finale van de Nationale Merriekeuring. De grote favoriet, de eerder tot CK-kampioene van Gelderland verkozen Iveniz Texel RS2 (v.Negro) kwam, zag en overwon. Twee topmerries uit Friesland bleken haar naaste concurrenten. Apache-dochter Ivita en I’Actrice VDL (v.Don Tango B) eindigden als tweede en derde.

De verkiezing van beste driejarige dressuurmerrie op de Nationale Merriekeuring vormde vandaag een schitterend slotstuk. De Gelderse kampioensmerrie Iveniz Texel RS2 ster prok (Negro uit Veniz stb prok pref v.Krack C, fokker Wim van der Linde uit Texel) van RS2 Dressage Center De Horst BV uit Groesbeek) liet nergens een steekje vallen en liep met veel allure naar de NMK-titel. “Deze merrie heeft een zeer scherp model en een fantastische bewegingsvorm. Ze blinkt uit met haar natuurlijke gedragenheid, afdruk en extra zelfhouding. Een ware kampioen!”, loofde juryvoorzitter Marian Dorresteijn de topmerrie.

Fryslân Boppe
Net als bij de NMK-strijd van de springmerries eindigden twee merries uit Friesland in de top-drie. De zeer rassige, extra dravende Apache-dochter Ivita ster prok (uit Wavita elite IBOP-dres sport-dres v.Sir Sinclair) van fokkers Henstra en Henstra uit Drogeham greep als Friese kampioene nu de reservetitel. “Deze jeugdige merrie is heel mooi opwaarts gebouwd en dat zien we ook terug in beweging. Ze is heel lichtvoetig en heeft veel expressie en souplesse in beweging.” Ook een publieksfavoriet bleek de goed geteste I’Actrice VDL elite IBOP-dres (Don Tango B uit L’Actrice v.Lorentin I) van fokker VDL Stud, die deze IBOP-toppers (84,5 punten) samen hebben met de Amerikaanse Jackie Ahl-Eckhaus uit San Luis Obispo. Deze kapitale blikvanger is een echte krachtpatser en viel op met haar goede achterbeengebruik, extra model en afdruk.

JS voor KWPN

Agenda

KWPN Kampioenschappen, Ermelo Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website