FB Wobbe KramerDe familie Kramer werd tijdens CK Zuid-Holland in Strijen al in het zonnetje gezet vanwege hun innoverende fokkerijinspanningen. Nu werd deze familie op nationaal niveau gehuldigd tot Fokker van het Jaar. Hun fokkerij van springpaarden is een familiegelegenheid en binnen deze Oud-Beijerlandse familie wordt topfokkerij gecombineerd met een gedegen sportopleiding tot het hoogste niveau.

Vlaggendrager uit de fokkerij van deze familie is de wereldhengst Kannan. Deze zoon van Voltaire uit een dochter van Nimmerdor, was zelf succesvol onder de Franse topruiter Michel Hecart en produceerde een groot aantal internationale springpaarden, waaronder Molly Mallone, Albfuerens Paille en Nino des Buissonnets. Kannan staat al jaren in de top drie van best fokkende springhengsten op de WBFSH-ranking. Gisteren sprong zijn vierjarige KWPN-gekeurde zoon Hernandez TN zeer opvallend bij de vierjarigen en dit voor jaar werd zijn zoon Incanto VDL goedgekeurd bij het KWPN.

Presentatie
Tijdens de huldiging werd een aantal representanten uit hun fokkerij gepresenteerd. Een van hen was de Kannan-zoon Europa die met Siebe Kramer ervaring opdeed op internationale wedstrijden voor jonge springpaarden. Meer over deze fokkers van het jaar kunt u lezen in de volgende In de Strengen.

 

GJ voor KWPN

 

Agenda

KWPN Kampioenschappen, Ermelo Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website