Fenix (v.Vivaldi)

Fenix (v.Vivaldi)

Het was eigenlijk geen verrassing, Fenix won met overmacht de titel van de eerste Pavo Cup voor zesjarigen. De finale kon nog wel verandering brengen in de tweede en derde positie in het klassement na de eerste ronde. Fantastique werd nu derde en President’s First Apple klom een plekje omhoog.

Fenix onbetwist naar winst
Fenix (v.Vivaldi uit Unifee ster v.Houston, f:H. Germs, Midwolde) met Emmelie Scholtens was in de halve finale al ongenaakbaar en breidde in de finale zijn voorsprong uit. De zwartbruine ruin ontving onder andere een 9.5 voor de stap en dit bracht het totaal op 89 punten. De eindscore betrof zo 177 punten. De jury, bestaande uit Monique Peutz en Gert van den Hoorn: “Een paard met heel veel kwaliteit en aanleg, dat eigenlijk alleen in het galopwerk nog wat meer mag ontspannen en door mag springen vanuit het achterbeen.”

President’s First Apple klimt plekje omhoog
Als tweede mocht President’s First Apple (v.Vivaldi uit Oogappel sport-dr v.TCN Partout, f:N. van Maaswaal, ’t Goy) met Patrick van der Meer zich opstellen. De voshengst wist zijn score van dinsdag met 3 punten te verbeteren. Voor zijn zuivere en ruime stap verdiende hij een 9. De draf en galop kregen een 8.5, net als de harmonie en aanleg. “Een paard dat met veel lossigheid draaft en krachtige galop sprongen toont, in de contragalop was er nog een fractie spanning, maar over het algemeen laat dit paard zich fijn bewerken.”

Fastastique of fantastische wijze naar plaats drie
De nummer drie, Fantastique (v.Vivaldi uit Bonbon stb v.Florencio, f:P.Zwang, Dordrecht), moest ditmaal in President’s First Apple nu haar meerdere erkennen. Ze verkreeg opnieuw 84 punten voor haar proef, waarin de bereidwilligheid van de merrie opvallend was.

Lees meer in de IDS
Een uitgebreid verslag verschijnt in de aankomende In de Strengen die op 19 augustus verschijnt.

Resultaten

AW voor KWPN

Agenda

KWPN Kampioenschappen, Ermelo Inschrijven | Startlijst | Resultaten | Website